Felrakás

Figyelem! – a kijelzővédő kerámiafólia és a 3D fólia felhelyezése UGYANAZZAL az eljárással történik, mint a kijelzővédő üvegfólia (kivétel az XPRO Easy Shield és az UV ragasztós változat) esetében!

Azt tudta?

Az üvegfólia egyszerűen felhelyezhető, és nem szükséges hozzá semmilyen szakértelem vagy tapasztalat!
A termékcsomag minden szükséges kiegészítőt tartalmaz ahhoz, hogy tökéletesen, buborékmentesen, fel tudja helyezni a kijelzővédő üvegfóliát a készülékére.

Az 1 db-os kiszerelésű termékcsomag tartalma:

  • 1 db 9H keménységű kijelzővédő üvegfólia védőcsomagolásban
  • 2 db törlőkendő (1 db alkoholos nedves és 1 db mikroszálas száraz)
  • felhelyezési útmutató

illetve bizonyos brandek esetén:

  • matricák (poreltávolításhoz és rögzítéshez)
Üvegfólia termékcsomag

A kép csak illusztráció!

Útmutató az üvegfólia felhelyezéséhez:

Felhívás! | Még az üvegfólia felhelyezése előtt kérjük, minden esetben hasonlítsa a kijelzővédő üveget a készülékhez, megbizonyosodva arról, hogy a kivágások pontosan illeszkednek a készülék egyes funkcióihoz (pl.: hangszóró, kamera, érzékelő). Amennyiben ez nem történik meg és a mérethibás üveget felhelyezi, abban az esetben a garanciát már nem tudjuk vállalni!

Fontos! | A normál, csak a sík felületet védő üvegfóliák esetében előfordul, hogy az üvegfólia mérete jóval kisebb mint a kijelző mérete. Ez nem termékhiba, hanem szándékos kialakítás a gyártó részéről, legfőképpen azért, mert sok készülék esetében a kijelző széle hajlított (ívelt), és ha idáig kiérne az üvegfólia, akkor nem tudna kellőképpen feltapadni a kijelzőre.

Tipp: | A kijelzővédő üvegfólia felrakásához a lehető legtisztább környezetre van szükség, ezért olyan helyiséget válasszon, amely a leginkább pormentes, és lehetőleg a helyiségben a szellőztetést is kerülje el addig, ameddig nem kerül megtisztításra a készülék kijelzője, illetve az üvegfólia nem kerül véglegesen felhelyezésre.

Az üvegfólia felrakásához kövesse az alábbi lépéseket:

Fontos! | Ha bármilyen fólia van a készüléken, akkor legelőször is távolítsa el!
Üvegfólia eltávolítása: | Ha üvegfólia van a készüléken, akkor azt könnyedén eltávolíthatja egy plasztik kártyával (pl.: bankkártyával vagy személyi igazolvánnyal, illetve más hasonló vékony eszközzel, de semmiféleképpen nem szikével), ha a kártya hosszabbik felével az üvegfólia egyik sarkát megpróbálja szép lassan megemelni, és a kártyát az üvegfólia széle alatt végig húzza addig (mintha lassan körbe fejtené az üvegfóliát), amíg a szilikonos ragasztó teljesen el nem enged.
 
1. lépés: mosson alaposan kezet, távolítson el minden szennyeződést a kezéről.

2. lépés: kapcsolja ki a készüléket az elektrosztatikus hatások csökkentése érdekében.

3. lépés: bontsa ki a csomagolásban található alkoholos „nedves” törlőkendőt (legtöbb esetben 1-es számmal jelölt csomagolás), és tisztítsa meg vele alaposan a kijelzőt úgy, hogy szedje le vele teljesen a zsírfoltokat, ujjlenyomatokat, port, és egyéb szennyeződéseket a kijelzőről.

Megjegyzés: nagyon fontos, hogy semmilyen anyagmaradvány vagy szennyeződés ne maradjon a kijelzőn, mert az buborékot hozhat létre, és gátolhatja az üvegfóliát a megfelelő feltapadásában is.
Tipp: ne felejtse el a kijelző lekerekített széleit sem megtisztítani, és csak is kizárólag a termékcsomagban található nedves törlőkendőt használja, mert más anyaggal (pl.: papírzsebkendő) megkarcolhatja a kijelző felületét.

4. lépés: bontsa ki a csomagolásban található mikroszálas „száraz” törlőkendőt (legtöbb esetben 2-es számmal jelölt csomagolás), és törölje teljesen szárazra vele a kijelzőt úgy, hogy ne maradjon rajta alkohol.

Tipp: csak is kizárólag a termékcsomagban található száraz törlőkendőt használja, mert más anyaggal (pl.: papírzsebkendő) megkarcolhatja a kijelző felületét.

5. lépés: fordítsa a készülék kijelzőjét valamilyen erősebb fényforrás felé, és győződjön meg arról, hogy semmilyen szennyeződés (pl.: alkohol vagy por) nem található a kijelző felületén.

Megjegyzés: a poreltávolító matricán bejelelősre került az a rész, ahol meg kell fogni a matricát. Egy matricát több szennyeződés eltávolításához is használhat.
Tipp: ha szennyeződést lát a kijelző felületén (és amennyiben a termékcsomag tartalmazza a matricát), akkor használja az eltávolításához a poreltávolító matricát úgy, hogy a matrica nem teljes felületét ragasztja rá a kijelzőre, hanem csak a matrica egy részét használja fel a szennyeződés eltávolításához olyan módon, hogy ráhelyezi a szennyeződésre, majd hirtelen lehúzza a matricát róla.

6. lépés: ha teljesen tiszta a kijelző, akkor helyezze a készüléket egy sík felületre (pl.: asztalra).

Tipp: olyan asztalra helyezze a készüléket, amelyen nincsen szövet (pl.: terítő), mert erről is kerülhet porszem a kijelzőre.

7. lépés: fogja meg egyik kezével egyszerre az üvegfólia két hosszabbik oldalát, és húzza le az üvegfóliáról a védőréteget óvatosan (lassan) úgy, hogy semmiképpen ne érjen az üvegfólia ragasztós részéhez.

Fontos: a védőréteg lehúzását szolgáló matrica a védőrétegen található (általában „1.” vagy „Back” feliratozással). Többnyire, ahol a lehúzó matrica van, az az üvegfólia teteje, az üvegfólia azon része, amely a készülék kijelzőjének felső részére (ahol például a hangszóró, kamera, érzékelő található) fog felkerülni.

8. lépés: helyezze az üvegfóliát a kijelző fölé úgy, hogy minden irányban pontosan a megfelelő helyre kerüljön. Igazítsa a sarkokhoz, és kivágott felület(ek)hez, pl.: hangszóró, kamera, érzékelő. Ha viszont az üvegfólia nem rendelkezik kivágással/kivágásokkal, akkor a készülék kijelzőjének közepéhez igazítsa a fóliát úgy, hogy mindegyik oldalon egyenlő távolság maradjon a kijelző szélétől.

Tipp: tok kompatibilis üvegfólia esetében úgy igazítsa az üvegfólia szélét, hogy a hosszanti és rövidebb oldalakon is egyenlő távolság maradjon a kijelző szélétől (ezáltal a legtöbb toknak, minden oldalról megfelelő távolság marad az üvegfólia szélétől). Lásd a lenti képen:

Samsung Galaxy S8 3D tok kompatibilis fekete üvegfólia

9. lépés: lassan engedje rá az üvegfóliát a kijelzőre, és közben vigyázzon arra, hogy ne érjen az üvegfólia ragasztós felületéhez.

Tipp: az üvegfóliát a kijelzőre kétféleképpen is ráhelyezheti. Csinálhatja úgy is, hogy az üvegfóliát a kijelző felületéhez viszonyítva teljesen vízszintes helyzetben helyezi rá, de csinálhatja úgy is, hogy kissé megdöntve, a kijelző egyik végétől (ajánlott a home gomb és nem a hangszóró felöl) kezdi el a felhelyezést. Ha az üvegfólia nem került fel pontosan, akkor szedje fel az egyik szélét óvatosan, és helyezze fel újra a kijelzőre.

10. lépés: miután megbizonyosodott arról, hogy az üvegfólia pontosan felkerült a kijelzőre, akkor a mutatóujját húzza végig enyhén hosszanti irányban a fólián vagy a mutatóujjával kattintson egyszer a kijelző közepére (teljes ragasztós üvegfólia esetében láthatja majd, ahogyan látványosan szétterül a szilikon ragasztó a kijelzőn).

11. lépés: használja újra a mikroszálas törlőkendőt, és törölje át vele a kijelzőre felhelyezett üvegfóliát, és ha vannak légbuborékok, akkor óvatosan (gyengéd mozdulatokkal) simítsa ki vele a kijelző közepétől kiindulva a szélek felé haladva.

Videó segédletek a tökéletes felrakáshoz:

 

Felhelyezés (hanganyaggal):
Felhelyezés és törésteszt (hanganyag nélkül):
Mit tegyek, ha buborék maradt az üvegfólia alatt?
Először is ne ijedjen meg. Ha egyszerű buborék (csak levegő) van benne, azt gond nélkül ki tudja “simogatni” a szélek felé, a csomagolásban található mikroszálas (száraz) törlőkendő használatával.

Ha a buborékot egy szennyeződés (legtöbbször porszem, mikroszál) okozza, akkor a csomagolásban található rögzítő matricákból ragaszon egyet az üvegfólia legközelebbi sarkára és óvatosan húzza vissza a fóliát a kijelzőről a szennyeződésig, majd egy másik matrica tapadós részével óvatosan érjen hozzá a fóliához a szennyeződésnél. A kosz átragad a matricára, és ezután az üvegfólia már vissza is helyezhető.

Felhelyezési útmutató letöltése (pdf):
A felhelyezési útmutatót a “Pdf ikonra” kattintva tudja letölteni!

pdf-icon

Videó segédlet az XPRO Easy Shield üvegfólia felrakásához:

 

XPRO Easy Shield üvegfólia felrakás (felhelyező készlet használatával lépésről-lépésre):

A teljes UV ragasztós üvegfólia felrakásához kövesse az alábbi lépéseket:

Felhívás! | A Samsung Galaxy S10 / S10+ / S20 / S20+ / S20 Ultra / S21 / S21+ / S21 Ultra / S22 / S22+ / S22 Ultra / S23 / S23+ / S23 Ultra / Note 10 / Note 10+ / Note 20 / Note 20 Ultra UV ragasztós üvegfóliánál, a kijelző alá elhelyezett ultrahangos ujjlenyomat-olvasó (ultrasonic fingerprint scanner), csak abban az esetben fog működni, ha a FUNKCIÓ HELYÉN, a nano folyadék megkötéséhez használt UV lámpa, LEGALÁBB 3-4 percig használva volt!

Fontos! | A ragasztó csak akkor tud megfelelően működni (megkötni) ha a három tényező: láthatóság (fény, legyen az természetes napfény, vagy direkt erre a célra fejlesztett UV lámpa), intenzitás (wattszám) és hullámhossz (nanométer), megfelelően egymáshoz és a feladathoz van hangolva. Ez azt jelenti, hogy hiába teszi ki a természetes fényre (napra) a folyékony ragasztós felületet, ha az adott ragasztó nem abban a nanométeres tartományban dolgozik. Ezért MINDEN esetben a termékcsomagban található, direkt erre a célra kifejlesztett UV lámpát használja a folyékony ragasztó megkötéséhez!

Figyelem! | Még az UV lámpa használata ELŐTT távolítsa el (itassa fel a száraz törlőkendővel) az üvegfólia szélén felgyülemlett felesleges ragasztót, mert az a megkötése után már sokkal nehezebben távolítható el!

Figyelem! | NE NYOMJA MEG az ujjával a kijelző közepét miután ráhelyezte az üvegfóliát, mert a folyékony ragasztó automatikusan, egyenletesen terül szét az üvegfólia alatt, miután az a kijelzőre került!

Figyelem! | A folyékony ragasztó TÖKÉLETES megkötése érdekében használja az UV lámpát a kijelző felületén oda-vissza 3-4 kisebb szakaszban!

1. lépés: készítse elő a kijelzőt a teljes UV ragasztós üvegfólia tökéletes felrakásához a Felrakás menüpontban leírtak szerint (távolítsa el a régi fóliát/üvegfóliát; 1-6. lépés: használja a kijelző megtisztításához az alkoholos és száraz törlőkendőt, valamint ha szükséges, akkor a poreltávolító matricát az egyéb szennyeződések eltávolításához, majd ha teljesen tiszta a kijelző, akkor helyezze a készüléket egy sík felületre).

2. lépés: (nem kötelező, de javasolt): rakjon a poreltávolító matricákból egyet az előlapi hangszóróra, hogy megvédje azt, ha esetleg oda is jutna a folyékony ragasztóból.

3. lépés: csepegtessen folyékony ragasztót a kijelző KÖZEPÉRE egy pontban és NE több kisebb adagot elszórva (megjegyzés: ha az egész tubus tartalmát felhasználja, akkor az üvegfólia felhelyezése után a felesleg oldalt távozik; ha csak a tubus tartalmának 80-90%-át használja fel, akkor marad még belőle arra az esetre, ha a hajlított széleken nem egyenletesen terült szét a ragasztó, mivel ezzel a maradék mennyiséggel pótolhatja azt).

4. lépés: húzza le az üvegfólia védőfóliáját, majd helyezze rá óvatosan/lassan az üvegfóliát a kijelzőre, és VÁRJON legalább 30-60 másodpercet, míg a folyékony ragasztó egyenletesen szét nem terül az üvegfólia alatt (NE NYOMJA MEG az ujjával a kijelző közepét, mint azt esetleg korábban más üvegfólia típusoknál megtette!).

5. lépés: ha szükséges akkor pozicionálja be (igazítsa a helyére) az üvegfóliát, és távolítsa el a felgyülemlett ragasztót az üvegfólia széléről a száraz törlőkendővel.

6. lépés: győződjön meg róla, hogy a folyékony ragasztó egyenletesen terült szét, és az üvegfólia alatt SEHOL sem maradt buborék (ha a kijelző sík felületén maradt buborék, akkor óvatosan emelje fel az üvegfóliát majd engedje lassan vissza, hogy újra szétterülhessen a ragasztó; ha a hajlított széleken keletkezett buborék, akkor a maradék ragasztóval azokon a részeken pótolhatja a ragasztót).

7. lépés: miután meggyőződött róla, hogy az üvegfólia alatt SEHOL sem maradt buborék, a folyékony ragasztó megkötéséhez (megfagyasztásához) *használja az UV lámpát a kijelző felületén oda-vissza 3-4 kisebb szakaszban (tipp: ha az UV lámpa rendelkezik talppal, akkor mindkét talpát hajtsa ki a használata előtt, hogy az UV fény egyenlő magasságban és szögben érje a folyékony ragasztót).

*Megjegyzés: vannak olyan UV lámpák, amelyek a csatlakoztatásuk után egyből aktívak (világítanak) és addig úgy is maradnak, ameddig csatlakoztatva vannak, de vannak olyan UV lámpák is, amelyek oldalán gomb található és időzítővel vannak ellátva (a gomb 1 rövid bekapcsolása után 45 másodpercig, a gomb 1 hosszú bekapcsolása után 60 másodpercig maradnak aktívak).
Tipp: a teljes UV ragasztós üvegfólia felhelyezését a lentebb található videóban is megtekintheti.
Teljes UV ragasztós üvegfólia felhelyezése:

Útmutató az üvegfólia eltávolításához:

Egy vékonyabb – ha lehet, akkor hajlékony – műanyag kártyával (Tipp: lehetőleg ne a személyazonosító igazolvánnyal, nehogy a feszítés során eltörjön) kezdje el az üvegfólia egyik sarkát felfejteni, majd innen lassan és óvatosan (Tipp: nem erőteljesen felfeszíteni, mert berepedhet), körbe “úgymond” lefejteni a kijelzőről.

Felhívás! | A videóban egy UV ragasztós üvegfólia leszedés látható, de a normál, 2.5D, 3D, 4D, 5D és 6D üvegfóliák eltávolítása is ezzel az eljárással javasolt!

Üvegfólia eltávolítása:

Az üvegfóliás 360°-os tok felrakásához kövesse az alábbi lépéseket:

 

1. lépés: pattintsa rá a készülék hátlapjára a hátlapi tokot.

2. lépés: tisztítsa meg a kijelzőt a termékcsomagban található alkoholos, majd száraz törlőkendővel.

3. lépés: pattintsa rá a készülék előlapjára az előlapi tokot.

4. lépés: hajtsa végre az üvegfólia felhelyezésének lépéseit a fentebb leírtak szerint annyi különbséggel, hogy a felhelyezés előtt az üvegfóliát ne a gombokhoz és/vagy kamerához, hanem az előlapi tok belső keretének széléhez igazítsa.

Tipp: a 360°-os tok és az üvegfólia felhelyezését a lentebb található videóban is megtekintheti.
360°-os tok + üvegfólia felhelyezése:
Print Friendly, PDF & Email

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

preloader