Blog bejegyzés

Samsung Bixby: minden, amit tudnod kell róla

A Bixby a Samsung új szoftvere, melyet a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ előtt mutattak be. Olyan digitális asszisztens, mint az Apple-nél a Siri vagy a Google-nél az Assistant.

Hogyan áll össze a Bixby?

Tanulva a hibáiból, a Samsung a legjobbat kihozva magából megalkotta a nagyban különböző Bixby-t. Ahelyett, hogy csupán utasítást várna, moziműsort vagy időjárást ismertetne, a Bixby-t arra is meg lehet kérni, hogy változtassa meg a Samsung készülék beállításait.

A Google Assistant is tud változtatni bizonyos beállításokon, de a Samsung asszisztense többre lesz képes, mint bármely korábbi szoftver, azaz sokkal átfogóbb irányítást tesz lehetővé, mivel a kijelző érintése nélkül is végrehajthatóak lesznek a beállítási műveletek.

Hogyan használd a Samsung Bixby-t?

Az ilyen digitális asszisztensek működtetésének nyelve már jól bevált és a Samsung érzékelhetően betartja ezeket a normákat. Van egy hardver gomb (bal oldalon a hangerő szabályozó alatt), amit hosszan nyomva tartva a Galaxy S8 / S8+ bal oldalán, felugrik a Bixby.

Samsung Galaxy S8 Bixby gomb

Mit tud a Samsung Bixby?

A Bixby-nek három része van: a hang (Bixby Voice), a home (Bixby Home) és a kamera rész (Bixby Vision).

Kezdjük a hanggal. Jelenleg az asszisztens korai szakaszban van és sok minden, amit elvárunk egy digitális asszisztenstől, egyelőre nem működik a Bixby-nél.

Fontos! – a Bixby szoftver beszédfelismerő része még nem támogatja a magyar nyelvet.

Nem kérdezhetjük meg arról, hány éves Madonna vagy melyik az USA legnagyobb állama. Ugyanakkor a telefon számos beállítását már kezelhetjük vele.

Például megkérhetjük a Bixby-t arra, hogy változtassa meg a kijelző fényerejét 50%-ra, csatlakozzon a hotspotokhoz vagy mutassa meg az azonos helyszínen készült fotókat, de készíthetünk vele szelfi (selfie) fotókat is, amiket hangvezérléssel meg is mutat nekünk. Megjegyzés: a legtöbb digitális asszisztens elsősorban kifelé hajt végre utasításokat, a Bixby azonban befelé is utasítható.

Jelenleg a hangvezérlés Samsung alkalmazásoknál és néhány ismertebb alkalmazásnál működik, de pl. a Google Play Music alkalmazást csak később fogjuk tudni elérni vele.

Alkalmazások a teljesség igénye nélkül, amelyek már támogatják a Bixby-t:

 • Samsung Health
 • Samsung Internet
 • Samsung Music
 • Samsung Themes
 • Foursquare
 • LinkedIN
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Uber
 • CNN

A hivatalos álláspont szerint a Bixby hangvezérlése ki fog terjedni számos Samsung alkalmazásra és funkcióra, mint a kamera (camera), a kapcsolatok (contacts), a galéria (gallery), az üzenetek (messages) és a beállítások (settings). A terv pedig az, hogy a későbbiekben több Samsung és harmadik féltől származó (third-party) alkalmazásra is kiterjedjen.

Egyéb parancsok, melyek már működnek: például a képek forgatása a kijelzőn háttérképként vagy videók tévén való megnézése vezeték nélkül (megjegyzés: természetesen ehhez szükség van egy olyan tévére, ami támogatja ezt a funkciót).

Ezek a példák rávilágítanak arra, hogy a Bixby reagál arra, amit éppen a telefonnal csinálunk.

A Bixby Home-on azokat az információkat kapjuk meg, melyek gyakrabban kapcsolódnak ehhez a digitális asszisztens szoftverhez. Ez (remélhetőleg) egy hírcsatorna lesz, amit a Galaxy S8 / S8+ kezdőképernyőjének bal oldalán találunk.

A Bixby Home tetején van egy kis szem ikon (eye icon), ez indítja el a Bixby Vision-t. Ez egy kibővített valósidejű kamera funkció, ami a telefon kamerája által látottakról több információt ad, termékek esetében segítséget nyújtva a vásárláshoz, vagy éppen egy hely megtalálásához, esetleg egy dokumentum lefordításához vagy QR kód beolvasásához.

A Samsung Bixby-je új távlatokat nyithat meg a jövőben, nincs több gépelés, elegendő csak megnyitni a Bixby Vision-t és ráfókuszálni vele egy tárgyra.

Optikai karakterfelismerőt használ, digitalizálja a betűtípusokat és azonosítja a tárgyakat csupán azzal, hogy rájuk néz. Csak irányítsd például a kamerát egy Nintendo Switch Joy-Con kontrollerére és máris kapsz róla egy árösszehasonlítást (price comparison)!

Lehetőség van arra is, hogy a Pinterest-en hasonló tárgyakat vagy postokat keress. Megjelenik a „Shopping” és az „Image” lehetőség, amint egy tárgyra irányítod a telefont és a Bixby felismeri azt.

Szóval mindenképpen érdekes időszakok elé nézünk, mivel új távlatokat nyithat meg előttünk a Samsung digitális asszisztense a Bixby.

Samsung S8 és rövid Bixby bemutató:
Bixby hangvezérlés bemutató (angol nyelvű):

Termékek:

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések

Samsung S8 színek
A Samsung bemutatta az S8 és S8+ készülékeit

A dél-koreai óriáscég a március 29-ei világpremierje kapcsán leplezte le (többek között New York-ban

preloader